Салони за красота Blush BeautyСалони за красота Blush BeautyСалони за красота Blush BeautyСалони за красота Blush BeautyСалони за красота Blush Beauty

Предстои да открием модерно оборудвана зала по готварство в гр. София.

Предстои да стартираме дистанционно обучение за предлагани от нас специалности.

Blush отдава под наем компютърна зала в гр. София.

Предлагаме курсове по Adobe PhotoShop и Illustrator!

Предлагаме курс по „Начална компютърна грамотност“!

На 23.06.2015г. нашият екип посети Център за деца с увреждания - Символ на любовта в град Гоце Делчев

Предстои да стартираме нови обучения!

На 07.07.2014г. фирма „Блъш“ отбелязва седем години от своето откриване!

Предлагаме консултации относно получаване на безвъзмездно финансиране по европейски програми!

Отваряме офис и в гр. Добрич!

Предстои да лицензираме над 50 специалности за обучение по мярка 111 „Професионално обучение, информационни дейности и разпространение на научни знания”

Eкипът на Blush имаше удоволствието да присъства на Конференция \"Диагностика на меки умения: решения за работодатели и по-добра пригодност на заетост\"!

Официално получихме лицензия за Център за информация и професионално ориентиране (ЦИПО) към „РОЯЛ-2006“ ЕООД!

ЦПО към „Роял-2006“ ЕООД официално стартира собствена платформа за дистанционно обучение!

Проект Млади Лидери: „Развитие и подобряване на лидерски умения за млади мениджъри по време на криза\\\"

От 21.09.2014г. до 24.09.2014г. наш екип посети френската столица – Париж!

Демонстрация на новата линия френска Ароматерапия, Academie - Paris

Обучение за преподаватели в ЦПО

Обучение на управленческия състав в ЦПО

Международни специализирани изложби 2014

ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ” 2014-2020Г.

ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ФИНАНСИРАНЕ 2014 – 2020 г.

КУРСОВЕ ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК ЗА ВЪЗРАСТНИ

УЧЕБНИ ПРОГРАМИ
<< назад

Професия: Козметик, код 815020

  1. Специалност: Козметика, код 8150201 - 2 СПК, 660 учебни часа
  2. Специалност: Организация и технология на козметичните услуги, код 8150202 - 3 СПК, 960 учебни часа

В обучение за втора степен могат да се включат лица, навършили 16 години, завършили минимум 10 клас от средното образование и не се изисква предишна професионална квалификация по други сходни професии.

В обучение за трета степен могат да се включат лица, завършили средно образование и не се изисква предишна професионална квалификация по други сходни професии.

Завършилият втора степен на професионална квалификация извършва следните основни трудови дейности:
подготвя работното място за извършване на определена процедура; приема и консултира клиента; подготвя лицето за процедура; извършва диагностика на кожата; изпълнява ексфолиация и пилинг на лицето; почиства кожата – вапоризация, йонизация, д'арсонвализация, електроепилация; извършва екстракция; извършва различни терапии и масажи; прилага всички новости в областта; запознава се с апарати, използвани в професията; почиства вежди, оцветява вежди и мигли; изработва грим – дневен и вечерен; поставя молив, сенки, очна линия, спирала, руж, пудра и червило; изпълнява процедури на кожата на ръцете и краката; изпълнява кола маска, фотоепилация; дава препоръки за поддържане у дома; дава препоръки за здравословно хранене; информира се за новите тенденции в професията; организира трудовата дейност в козметичното студио.

При упражняване на професията се изисква козметикът да:
спазва правилата за здравословни и безопасни условия на труд (ЗБУТ); опазва околната среда; спазва технологията на всяка услуга, гарантираща опазване здравето на клиента; се грижи за инструментите и оборудването; спазва техническите изисквания при използването на машини и съоръжения.

Придобиването на втора степен на професионална квалификация за „Козметик“ дава възможност да се заемат следните длъжности от НКПД: 5141-2004 Козметик, 5141-2005 Маникюрист, 5141-2008 Педикюрист, 5220-2005 Продавач - консултант в магазини за козметични продукти или фирми за търговия с апарати и инструменти за козметични дейности.

Завършилият трета степен на професионална квалификация придобива допълнителни умения за създаване и управление на козметичен салон или SPA/Wellness център; реклама и популяризиране на услугите за красота; продажби; изграждане и развитие на екип за козметичен салон или SPA/Wellness център в салона.
Усвояват се допълнителни знания по предмети: маркетинг на търговската дейност; счетоводство; управление на търговската марка; организация на документооборота; чужд език; организация, управление и технология на козметични услуги.

Придобиването на трета степен на професионална квалификация за „Козметик“ дава възможност да се заемат и следните длъжности от НКПД: 2320-5009 Преподавател, Център за професионално обучение; 1120-7023 Управител; 1120-7027 Зам. управител.

Успешно завършилите курс по придобиване на втора и трета степен на професионална квалификация по професията могат да повишават квалификацията си чрез обучение в курсове и семинари, участие в конференции, специализирани национални и международни изложения, състезания и конкурси, работни срещи и други прояви, организирани от бранша.